Geplaatst op Geef een reactie

Blog nr. 10… – 26 sept. 2014.

Blog nr. 10…

Mae Ann, 26 september 2014.

–  Stilgevallen…
–  ‘Van Doen naar Zijn’
–  Erg natte Moesson…

[Foto boven: Dubbele pracht dankzij Stil spiegelend water.]

Stilgevallen…

Ik ben lang stil – letterlijk stilgevallen, als een zeilschip zonder wind. Hoe dat komt..?
Daar is geen enkelvoudig antwoord op, veel dingen kwamen samen. Het begon toen alle plannen verdampten – zie Blog nr. 9. Toen ik ze schrapte luchtte het op en dat gevoel is er nog steeds!
De stilte kwam daarna vanzelf; weinig te ondernemen, weinig te doen en nergens heen te hoeven – dat geeft ook ruimte aan nieuwe groei en bloei – het proces wat altijd doorgaat…

Toen de plannen voor gasten-ontvangst verdwenen besefte ik dat we niet meer perse in Chiang Mai* hoeven wonen. Dat kan nu overal in Thailand, ook in het zuiden. Daar hebben we namelijk in het verleden land gekocht, ca. 30 km bij Sa ’s familie vandaan – 16-duizend m2 bij een watertje in een afgelegen heuvellandschap. Het ligt in de provincie Chatsoengsao**, ongeveer 80 km van Bangkok.

* Chiang Mai was eerste keus, vanwege het koelere klimaat en de rijke cultuur en natuur, én… de vele mogelijkheden voor gasten.
** Chatsoengsao heeft ook voordelen: het ligt dichtbij Bangkok-vliegveld, er is minder toeristische drukte en we hoeven er minder te investeren… land hebben we immers al.

In oktober gaan we naar de familie. Dan gaan we dat land nog eens bekijken, nu met de vraag: zouden we -vooral ik- daar kunnen wonen? Eind oktober weten we dus meer en dan komt er vast ook weer beweging.

‘Van Doen naar Zijn’…

[in de tempel]

In de stilte kwamen nog meer -hoognodige!- inzichten boven. Mijn lijf is nu 67 en zegt steeds nadrukkelijker ‘kalm aan alsjeblieft’!
Ik realiseer me dat het niet wijs is om nog zaken te ondernemen die grote inspanningen vragen. Ook lijkt het niet verstandig om investeringen te doen die alleen op lange termijn terugverdiend kunnen worden.

De stilte biedt ook ruimte voor afscheid van oude plannen en ambities. Dit laatste vind ik soms nog lastig – dan lijkt het geen zegen om overal mogelijkheden te zien en er ambitieus mee aan de slag te willen.
Fijn om nu even te kunnen dobberen en de stilte haar spiegelende werk te laten doen.

Levensfilosofen over de fase van 63 tot 70 jaar: “Je gaat van Doen naar Zijn”.

Natte moesson…

Mijn stilteperiode valt samen met de moesson en die was dit keer erg nat. De afgelopen 2 weken waren zonnig en licht maar daarvoor viel er veel water… bakken water! Gelukkig is het hier nooit guur en kun je meestal in een shirtje naar buiten. Het is alleen lastig dat alles dan nat is.

[Stil zijn en klaterend water waarnemen heeft een heilzame uitwerking: vanbinnen wordt ik gewassen en het  contact met moeder aarde verdiept…]

Hier eindigt Blog nr. 10 – sneller dan jullie gewend zijn.
Ik spiegel voort in stilte, tot gauw…

Hartelijke groeten,
Luc

Reageren..?

–  Stuur mij een Email: » Luc@lucaalbrecht.nl…
–  Overige opties – zie: » Contact…
–  Zie ook: » Disclaimer- Privacy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Blog nr. 73… 5 april 2024
  "Alarmdrama" - een les in Perspectief. Reis mee in mijn Herinneringen - verhalen en anekdotes die het leven kleur geven. Ik hoop dat di verhaal jou net zoveel inzichten geeft als het mij heeft gedaan. […]
 • Blog nr. 72… 22 maart 2024.
  "Diagnose Introvert.." Reis mee in mijn Herinneringen - verhalen en anekdotes die het leven kleur geven. Ik hoop dat deze verhalen jou net zoveel inzichten geven als ze mij hebben gedaan. […]
 • Blog nr. 71 – 8 maart 2024.
  Update en Zaadjes voor de toekomst... […]
 • Blog nr. 70… – 24 maart 2023.
  # Hagelstenen..(!) - # - Sa in Spagaat... - # Wat het voor mij betekent..? - # Geen Logees… - # Mijn eenzaamheid – # Wat te doen..? […]
 • Blog nr. 69… – 11 februari 2023.
  # Veel gebeurd - Leerzaam... # Heilzame oase - # De Praktijk... # Meer over Huib - # prima Behandelkamer... # Petje af - # Shopupdate... # Afkicken... # De kracht van Stilte... # Voornemens 2023... […]