Geplaatst op Geef een reactie

Blog nr. 11… – 3 dec. 2014.

Blog nr. 11…

Mae Ann, Thailand, 3 december 2014.

–  Niet naar Chatsoengsao… – En nu..?
–  Bezoek uit NL…
–  Bijzonder concept…

In de vorige Blog schreef ik dat we naar het zuiden zouden gaan, naar de familie in Chon buri. Daar vlakbij, in Chatsoengsao, hebben we land en we gingen kijken of we daar willen wonen.
Welnu, het bezoek was gezellig en verhelderend: we weten nu wat we willen…

[Foto hieronder: ‘ons land’ in Chatsoengsao is overdadig groen]

Niet naar Chatsoengsao…

… we gaan niet in Chatsoengsao wonen! – de belangrijkste redenen: ik voel me er niet thuis – de plek en streek passen niet bij mij, of ik niet bij de plek en streek.
Tastbaarder argumenten: de plek ligt ongunstig qua zon, uitzicht en afstand naar de ‘bewoonde wereld’; de hitte, 5 – 8 graden warmer maakt echt verschil; rondom Bangkok is veel drukte en vervuiling én… voor mij is de leefsfeer er minder aangenaam.

Teleurgesteld..?*
Ja, enerzijds wel – anderzijds was het goed om vast te stellen: “dit is het echt niet” – hoeven we onszelf later niets te verwijten.

* Opmerkelijk: ik moest het eerst weer zien om tot deze conclusie te komen – vanbinnen ‘wist’ ik het al. Het verbaasde me dat ik die realiteit was vergeten. In m’n fantasie waren allerlei mooie (onechte) beelden ontstaan – nogmaals de les of bevestiging: m’n creatieve denken houdt me makkelijk voor de gek!

En nu..?

De heldere conclusie zorgde prompt voor een omslag. Ik heb een laatste stuk twijfel afgelegd en ook Sa wil nu liefst in het noorden settelen – emigreren, alsof een Friezin naar Limburg verhuist. Cream en Ice wilden sowieso graag in Chiang Mai blijven.

Ook het zoeken naar dé woonplek is veranderd, alsof er iets is ‘verschoven’. Ik ben veel relaxter, wellicht mede dankzij het volgende. Toen we vanuit het zuiden thuis kwamen sprak onze huisbaas mij aan: “Luc, mijn vrouw en ik willen jullie helpen om een plek in Mae Ann te vinden, we hebben je nodig hier!”
Noot: zij bezitten veel land en zijn bezig met bouwen van vakantiewoningen. Ze hopen dat wij hen willen helpen met buitenlandse gasten. Dat doen we natuurlijk graag – Sa helpt nu al met schoonmaken en inrichten. Ook vervullen ze een belangrijke rol in het dorp en bij de tempel – gunstig bij onze verdere inburgering.

Momenteel krijgen we telkens mooie plekken aangeboden – ik ben dan ook overtuigd dat we binnenkort dé woonplek gaan vinden. Misschien denk je nu: “dat schrijft je al ruim 3 jaar Luc, nu ‘eerst zien dan geloven’…”. Terecht, dat vinden wij ook: we zijn blij met elk mooi aanbod maar juichen pas echt als we eigenaar zijn van de plek die past.

Bezoek uit Nederland…

Voordat we teruggingen uit Chon buri hebben we Nederlandse vriend Raymond opgehaald in de buurt van Bangkok. Hij is onafhankelijk specialist in de reis-, vakantie- en accommodatie-business en maakte een oriëntatiereis van 2 maanden door Azië.

Raymond is ruim een week bij ons geweest, eerst 2 dagen bij de familie en daarna meegereden naar Chiang Mai. Over die rit deden we 3 dagen en onderweg vonden we de mooiste plekjes. Daarna hebben we hier de omgeving verkend.
Meer dan 80% wat we bezochten was ‘niet toeristisch’ en we zagen veel authentiek Thais leven. Raymond s’ reactie bij zijn vertrek: “ik heb erg genoten, wat een verademing om het gewone Thaise leven buiten de ‘platgetreden paden’ te kunnen beleven… ik heb dingen gezien die ik anders nooit zou zien.”
Op mijn excuses voor de soms Spartaanse omstandigheden en de drukte van onze familie zei Raymond: “heeft me niet één keer gestoord – dat maakte het juist leuk en ontspannend!”

Ja, ik zeg vaak: “Thailand is ideaal voor rust en ontspanning, land en bevolking doen als het ware het werk” – echt vakantie vieren en tot jezelf komen lukt volgens mij het best in een authentieke omgeving tussen de lokale bevolking, en… als iedereen zichzelf kan zijn. Raymond s’ bezoek was daarvan weer een prachtig voorbeeld.

Bijzonder concept…

Raymond en ik hebben veel gesproken over Thailand en ideeën voor bezoekers en zo – inspirerend om te kunnen brainstormen met een gelijkgezinde soortgenoot! Enne… weliswaar zijn onze eerdere plannen verdwenen, maar ‘geboren ondernemers’ kunnen het toch niet laten.

Verrassing: Raymond mocht logeren in één van de splinternieuwe vakantiehuisjes naast ons huis. Dat had onze huisbaas speciaal in orde gemaakt. Die kreeg daardoor meteen professionele tips. Aan het slot van Raymond s’ verblijf vroeg de huisbaas: “wij denken over een bijzonder concept voor onze vakantiewoningen, willen jullie ons adviseren bij de plannen en verkoop?” – natuurlijk hebben we meteen Ja gezegd, temeer omdat hun concept overeenkomt met ideeën die Raymond en ik bespraken. Zodra meer bekend is ga ik er zeker over schrijven.

[Foto hierondervlakbij ons huis, aan de rand van de rijstvelden: splinternieuwe vakantiehuisjes – Prachtig..!]

Tot besluit…

Enkele feitjes:
–  Onze gezondheid is prima..!
–  Bijna alwéér 5 december – in Nederland Sinterklaas, in Thailand Koning Bhumibol jarig en Vaderdag.
–  Hier is het (ook) koud, althans in de nacht en morgen – extra dekens op bed en in de ochtend een trui aan.

Hier eindigt Blog nr. 11 – bedankt voor het lezen!

Hartelijke groeten,
Luc

Reageren..?

–  Stuur mij een Email: » Luc@lucaalbrecht.nl…
–  Overige opties – zie: » Contact…
–  Zie ook: » Disclaimer- Privacy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *