Geplaatst op Geef een reactie

Blog nr. 12… – 24 december 2014.

Blog nr. 12…

Mae Ann, Thailand, 24 december 2014.

Hoera… onze eigen plek in Mae Ann..!!!

Na ruim 3 jaar is het Gelukt: we zijn blije bezitters van een prachtige plek in Mae Ann..!
Ons geduld werd lang beproefd en is nu fantastisch beloond, een droom is uitgekomen!

In de vorige Blog schreef ik over de verwachting dat we gauw onze plek zouden vinden. Feitelijk hadden we toen al beet maar ik durfde er niet over te schrijven, bang dat het weer niet door zou gaan. Hierna…

– Net een Kerstverhaal…
– ‘Ons land’ – bestaat uit… en ligt ideaal…
– Onze Kerstwens aan Iedereen…
Bijlagen:
– Over wondertjes en cadeau ’s…
– Foto’s...

Net een Kerstverhaal…

Begin november waren we ‘toevallig’ bij onze huisbaas toen iemand belde die moest afzien van de koop van een stuk land. Wij kregen dat stuk meteen aangeboden, gingen kijken, beslisten ter plekke en deden snel een aanbetaling…

Omdat het voorlopige contract lang ervoor was getekend (door de 1e koper) moesten we na enkele dagen betalen en overschrijven bij het Land-office (Kadaster).
Toen we daar kwamen bleek één van de verkopers te jong – het land komt uit een erfenis en een erfgenaam moet hier 20 zijn voordat hij mag verkopen. Een mooie regel, maar wij moesten weer ruim 3 weken wachten. Riskant, want hier is een voorlopig contract niet zo zeker als in Nederland – als er iemand met een beter bod kwam hadden wij het nakijken. Die kans was er want de prijs was laag – (daarom durfde ik er niet eerder over te schrijven). Spannend tot het laatst…
» Naar het verhaal: » ‘over wondertjes en cadeaus’…

‘Ons Land’…

… bestaat uit 3,5 Rai* Rijstland + 2 á 3 Rai** Bamboebos op een aansluitend gelegen heuvel. Het rijstland ligt op velden en terrassen die onder water staan tijdens de teelt – Paddyfields, in Indonesië Sawa’s genoemd. Onze plek maakt deel uit van enkele erg rustig gelegen minivalleien die bij de onze samenkomen.

* 1 Rai = 1.600 m2 – dus we beschikken over ca. 10.000 m2 land.
** Het Bamboebos is land met ‘gebruiksrecht’ met agrarische bestemming – dus geen eigendom.
Van dit land gaan we binnenkort de grenzen controleren met de vorige eigenaar + het dorpshoofd + de buren(!) en als er discussie komt, kúnnen de grenzen nog wijzigen.

Ideaal gelegen…

Om en door de rijstvelden lopen beekjes en kanaaltjes waar het hele jaar water door stroomt (zeldzaam in Mae Ann!). In de velden ligt een dichtgeslibde lotusvijver – die gaan we natuurlijk in ere herstellen. Het Bamboebos is op een heuvel aan de noordzijde. Ons nieuwe huis komt op een plek tegen het bamboebos, daarvandaan hebben we uitzicht naar oost, zuid en west – naar oost en zuid liggen heuvels, west biedt ver uitzicht en de zon tot ’s avonds laat. Al met al prachtig en gunstig: voor de gezondheid – én… volgens de Chinese Feng Sui principes van geluk en voorspoed.

Vrolijk Kerstfeest en een Fantastisch Nieuw jaar..!!!

“We wensen Iedereen heel fijne Feestdagen
&
Vreugde, Vertrouwen, Voorspoed, Gezondheid & Geluk in 2015…”

Hartelijke groeten uit Mooi Mae Ann van…

Luc (& Sa & Cream & Ice)

PS: Wij konden niet dromen dat we voor het eind van 2014 deze mooie plek zouden vinden. Het vervolg zien we vol vreugde en vertrouwen tegemoet.

» Naar het verhaal: » Bijlage (a) ‘over wondertjes en cadeaus’...

“Beeld zegt meer dan woorden”
» Ga naar: » Bijlage (b): Foto’s…

Reageren..?

–  Stuur mij een Email: » Luc@lucaalbrecht.nl…
–  Overige opties – zie: » Contact…
–  Zie ook: » Disclaimer- Privacy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *