Geplaatst op

Blog nr. 73… 5 april 2024

Blog # 73…

Mae Ann, Thailand, 5 april 2024.

Ontdek de Kracht van Herinneringen…

–  verhalen en anekdotes die het leven kleur geven. Ik hoop dat ze jou net zoveel inzichten geven als ze mij hebben gedaan – mijn Lessen en Inzichten staan onderaan beschreven.

Let op: Namen en omstandigheden zijn veranderd uit respect voor de privacy, en soms is gewoon mijn verbeelding aan het werk.

Ben je Nieuw als lezer..? Dan nodig ik je van harte uit om mijn »» Introductieblog te lezen.
Ook hoop ik dat je wilt inschrijven voor mijn Nieuwsbrief – het is kosteloos en uitschrijven is net zo simpel. Het zal mij aanmoedigen bij mijn schrijverij.

Alarmdrama…

Een les in Perspectief…

Een verhaal uit de tijd waarin CEO nog gewoon “de grote baas” werd genoemd. Ik was zo’n exemplaar, al noemden ze mij vaak “LA” – wie dit had bedacht en waarom weet ik niet.

Een van mijn ‘grote baas attributen’ was een semafoon zo groot als een autoaccu.
Even lachen… vanzelfsprekend had ik mezelf en anderen wijsgemaakt dat het ding nodig was voor de efficiency. Anderzijds, misschien was dat ook zo en als geboren ‘uitvinder’ ben ik altijd in voor de nieuwste technieken.

Mijn semafoon woog bijna 5 kilo

Lichtelijk gestrest…

De hoofdrol in dit verhaal is weggelegd voor Melek, onze nieuwe stagiaire bij de receptie. Op haar tweede werkdag moest ik met het vliegtuig naar het buitenland. Vooraf was ik op kantoor om nog wat dingen te regelen, en zoals gewoonlijk nam dat meer tijd dan gedacht.

Toen ik wilde vertrekken stelde Melek mij vriendelijk een paar vragen, ook beantwoorde ik nog een telefoontje. Ik neem altijd ruim de tijd voor reizen, toch raakte ik lichtelijk gestrest door dit oponthoud.

Op de proef gesteld…

Toen ik eindelijk richting Schiphol snelde, lichtte al gauw de semafoon op met de alarmerende boodschap: “Direct kantoor bellen”. Met elke kapotte telefooncel die ik vervolgens tegenkwam, groeide mijn frustratie.

Maar.., pas toen Melek aan de lijn kwam, werd mijn geduld echt op de proef gesteld. Zij was onbewust van mijn haast en het gesprek ging ongeveer zo…

Melek: “Hallo meneer Aalbrecht, kunt u even terugkomen..?”
Ik, waarschijnlijk wat kortaf: “Wat is er aan de hand..!?”
Melek: “Uh.., u heeft mijn pen geleend toen u met iemand belde hier in de receptie”…

Ik hapte naar adem en zei “Kijk es achter de bloempot op de balie” – en daarna hoorde ik Melek alleen nog zeggen “Oh ja, ik zie …” omdat ik ruw ophing, in de auto sprong en wegscheurde.

Gelukkig haalde ik mijn vlucht waardoor ik een poosje letterlijk afstand kon nemen van dit Alarmdrama.

Mijn Inzichten en Lessen hieruit..?

De visies en belangen van een 18-jarige stagiaire kunnen onmogelijk gelijk zijn aan die van een CEO.

Dit voorval liet mij eens te meer beseffen hoe essentieel zelfreflectie en empathie zijn voor effectief leiderschap. Als ik niet in staat ben om mij in de schoenen van mijn medewerkers te verplaatsen, loop ik het risico op stress en teleurstelling. Daarnaast kan het leiden tot ontevredenheid, bij mezelf en bij anderen.

Het vermogen om de wereld door de ogen van anderen te zien, helpt om misverstanden te voorkomen – en het bevordert een positieve werkomgeving waarin iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt.

Tenslotte.., binnen mezelf kunnen Relativeren werkt stress verlagend – dit geldt natuurlijk voor iedereen, volgens mij.

Met een glimlach…

Terwijl ik hier nu zit te glimlachen om mijn ouderwetse semafoon, moet ik erkennen dat de wereld van smartphones vaak een zegen is maar.., soms ook een uitdaging. Of niet soms…?

Afijn, wat denk jij? – Zie je nog andere inzichten in dit verhaal?

Enthousiast..?

Ben je enthousiast over deze Alarm story..? Deel het met familie, vrienden, collega’s en op social media.
Wil je meer van mij lezen? Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief en ik hou je op de hoogte van nieuwe blogs, updates en andere ontwikkelingen.

Wil je reageren..?

Ik ben altijd benieuwd naar reacties en waardeer feedback enorm! Dus, voel je vrij om je gedachten te delen!
Stuur een email naar »»  Luc@lucalbrecht.nl…
Voor andere opties, ga naar »» Contact…

Overige Links:
»» Blog introductie…
»» Wat & Hoe… – over wat ik doe
»» Disclaimer – Privacy...

… einde pagina …