Land van de Glimlach…

Thailand betekent ‘Land van de Vrijen’ en staat bekend als ‘Land van de Glimlach’.

Thailand is heel bijzonder, door de mystieke oosterse sfeer, de uitbundige tropische natuur en de indrukwekkende Boeddhistische cultuur.

De bevolking is erg vriendelijk, gastvrij en behulpzaam. Ze accepteren je zoals je bent en geven zelden blijk van irritatie of afkeuring. Het zit in hun aard om positief en aanvaardend te zijn. Ze leven eenvoudig en nemen het leven zoals het komt.

Met Sa & Cream…

In 2008 leerde ik Sa (Sunisa) kennen, zij is nu mijn echtgenote. Vanuit haar Thaise aard is zij erg gericht op het welzijn van anderen. Sa is gediplomeerd in de vermaarde therapeutische massages en… Thais koken is één van haar passies.

We wonen alweer ruim 13 jaar – met dochter Cream – in de bergen van noord Thailand, dichtbij de stad Chiang Mai. Wil je meer lezen over waar we wonen..? Ga naar »» Onze Oase…

Bevoorrecht…

Ik voel mij enorm bevoorrecht. Leven in Thailand is gezond in veel opzichten. Het klimaat, de natuur en de cultuur voeden mijn inspiratie en vitaliteit.

Nog elke dag leer ik van de levenshouding van de bevolking. Op het platteland en buiten de toeristische centra leven zij nog in nauw contact met de natuur.

Stille kracht…

Thailand heeft alles in huis om te ontspannen en op te laden..: stilte, schoonheid, uitmuntende zorg, gastvrijheid, (h)eerlijk eten en.., de opgewekte en kalme oosterse sfeer werkt aanstekelijk en heilzaam.

Het energierijke klimaat en de tropische natuur brengen je vanzelf bij je vitale kracht…
– het land en de bevolking doen als het ware het werk – ik noem het ‘De Stille Kracht van het Oosten’.

Wil je meer weten over Thailand..? – Ik schrijf er regelmatig over in mijn blogs. En op de site kun je er meerdere pagina’s over vinden, in de eerste beschrijf ik wat basis informatie – ga eventueel naar »» Thailand-basis-info…

Contact opnemen..?

Stuur een email naar »» Luc@lucaalbrecht.nl…
Voor andere opties, ga naar »» Contact…
Zie ook: »» Voorwaarden – Disclaimer- Privacy…

… einde pagina …

 • Blog nr. 73… 5 april 2024
  "Alarmdrama" - een les in Perspectief. Reis mee in mijn Herinneringen - verhalen en anekdotes die het leven kleur geven. Ik hoop dat di verhaal jou net zoveel inzichten geeft als het mij heeft gedaan. […]
 • Blog nr. 72… 22 maart 2024.
  "Diagnose Introvert.." Reis mee in mijn Herinneringen - verhalen en anekdotes die het leven kleur geven. Ik hoop dat deze verhalen jou net zoveel inzichten geven als ze mij hebben gedaan. […]
 • Blog nr. 71 – 8 maart 2024.
  Update en Zaadjes voor de toekomst... […]
 • Blog nr. 70… – 24 maart 2023.
  # Hagelstenen..(!) - # - Sa in Spagaat... - # Wat het voor mij betekent..? - # Geen Logees… - # Mijn eenzaamheid – # Wat te doen..? […]
 • Blog nr. 69… – 11 februari 2023.
  # Veel gebeurd - Leerzaam... # Heilzame oase - # De Praktijk... # Meer over Huib - # prima Behandelkamer... # Petje af - # Shopupdate... # Afkicken... # De kracht van Stilte... # Voornemens 2023... […]